Tænketanken EUROPA ruster sig til EU’s øgede fokus på forsvar og Danmarks EU-formandskab

Christine Nissen - ph.d. og forsker i EU's sikkerheds- og forsvarspolitik - er ansat som ny chefanalytiker

Med krigen i Ukraine er forsvars- og sikkerhedspolitik rykket højt op på dagsordenen i EU. Samtidigt er nedtællingen til det danske EU-formandskab, som finder sted i sidste halvår af 2025, gået i gang. I det lys udvider Danmarks eneste Tænketank, der udelukkende beskæftiger sig med Europa, staben med Christine Nissen.

Christine Nissen er en af Danmarks absolut stærkeste kapaciteter inden for EU. Hun er ikke alene ekspert i EU’s nye vækstområde, forsvar- og sikkerhed. Hun har også en imponerende EU-generalistviden, som vil være essentiel for Tænketanken EUROPA op til og under det danske EU-formandskab. Med en phd i baggagen vil Christine tilføre os yderligere analytisk tyngde og internationalt netværk.
Lykke Friis, direktør i Tænketanken EUROPA

Christine Nissen tiltræder stillingen d. 1. maj 2024. Hun kommer fra en stilling som forsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

Christine Nissen
Europas sikkerhed og forsvar er under massiv forandring, og det har aldrig været vigtigere at forstå og forme den europapolitiske samtale på dette område. Lige netop det glæder jeg mig meget til at gøre som chefanalytiker hos Tænketanken EUROPA. Med afsæt i min forskningsbaggrund vil jeg fortsat fordybe mig i substansen, men jeg ser også frem til at arbejde dynamisk med dagsordener under daglig forandring. Sidst, men ikke mindst så glæder jeg mig til at blive en del af Tænketanken EUROPA's stærke hold af dygtige folk, der alle arbejder med europæisk politik.
Christine Nissen, ph.d. og kommende chefanalytiker i Tænketanken EUROPA

Christine Nissen har i flere år været en af Danmarks mest citerede eksperter. Hendes ph.d.-afhandling ”Choosing Europe” om forholdet mellem EU og national sikkerhedspolitik er ved at blive publiceret på et internationalt forlag. 

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

European Union, 2012, Bruno Portela
Abonner på vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på europæisk politik og hele verdenssituationen

* obligatorisk

Tænketanken EUROPA bruger ovenstående oplysninger til at sende dig vores nyhedsbrev og invitationer til arrangementer. Vi behandler dine oplystninger, indtil du tilbagekalder dit samtykke.