Landbrug & Fødevarer nyt medlem

Landbrug & Fødevarer bliver medlem hos Tænketanken EUROPA

Merete Juhl og Lykke Friis

Den 1. juli 2023 indtræder Landbrug & Fødevarer som nyt medlem hos Tænketanken EUROPA. Det er samtidig startskuddet på et samarbejde om europæiske emner af fælles interesse, som f.eks. de krav, som EU stiller til landbruget på klima- og miljøområdet, men også det potentiale, der ligger i eksempelvis biosolutions. 

Det er et vigtigt skridt for os i Landbrug & Fødevarer, at vi nu indløser medlemskab til Tænketanken EUROPA.
 
For hvert år der går, bliver det tydeligere og tydeligere, hvor mange af verdens problemer og udfordringer, der kræver internationale løsninger. Det gælder også for landbrugs- og fødevareerhvervet, hvor for eksempel klima og miljø i høj grad bliver reguleret internationalt. 
 
I EU skal det selvfølgelig ske med inddragelse af de enkelte lande, og det kræver en offentlig debat om og forståelse af EU. Her er Tænketanken Europa én af de helt store drivkræfter i den danske EU-debat, og jeg glæder mig til at blive klogere og være med til at nuancere EU-debatten endnu mere. 
Merete Juhl, direktør i Landbrug & Fødevarer

Samarbejdet vil fokusere på EU’s landbrugspolitik, den grønne omstilling og fremtidens fødevarer.

Landbrugspolitikken fylder meget på EU’s dagsorden – ikke mindst nu, hvor der er krig i Ukraine, hvis landbrugseksport brødføder lande i hele verden. Landbruget spiller også en central rolle i Europas grønne omstilling og i forhold til EU’s budget.
  
For os er Landbrug & Fødevarer et værdifuldt medlem, som Tænketanken også kan trække på i forhold til viden og ekspertise om netop EU’s landbrugspolitik, fremtidens fødevarer og den grønne omstilling. Vi ser frem til samarbejdet!
Lykke Friis, direktør i Tænketanken EUROPA

Samarbejdet blev kickstartet med en offentlig konference om fremtidens landbrugspolitik i marts 2023 på Christiansborg, og vil også fremover blandt andet bestå af fælles konferencer med det mål at debattere og hæve vidensniveauet om internationale forhold og europæisk landbrugs- og fødevarepolitik. 

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

European Union, 2012, Bruno Portela
Abonner på vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på europæisk politik og hele verdenssituationen

* obligatorisk

Tænketanken EUROPA bruger ovenstående oplysninger til at sende dig vores nyhedsbrev og invitationer til arrangementer. Vi behandler dine oplystninger, indtil du tilbagekalder dit samtykke.

Kontakt

Iben Schacke

Iben Tybjærg Schacke-Barfoed

+45 71 99 29 06