Lykke Friis i følgegruppe til magtudredningen

Direktør Lykke Friis skal være repræsentant for EU-niveauet i magtudredningens følgegruppe, og er udpeget af uddannelses- og forskningsministeren.

Følgegruppen til Danmarks nye magtudredning består af i alt 30 medlemmer fra bl.a. Folketinget, fagbevægelsen, erhvervslivet, medieverdenen og civilsamfundet. Folketingets formand, Søren Gade, er formand for følgegruppen.

"Den brede sammensætning af følgegruppen skal understøtte den samfundsmæssige forankring af forskningsprojektet, så resultaterne kommer ud at leve. Følgegruppen har bl.a. ansvar for at bidrage til formidlingsaktiviteter og for løbende at give input til forskergruppen," skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i sin pressemeddelelse.

Magtudredningen foretages af en forskningsgruppe fra landets universiteter og ledes af professor ved Aarhus Universitet Michael Bang Petersen.

Den opdaterede magtudredning skal skabe forskningsbaseret viden om demokratiets aktuelle tilstand under tre hovedoverskrifter: 

  • Folkestyrets institutioner og de politiske processer
  • Deltagelse i det demokratiske fællesskab og civilsamfundet

  • Teknologiens og mediernes udvikling og den demokratiske samtale

Opdateringen af magtudredningen er besluttet af Folketingets partier genenm en aftale fra 2022, og skal vare ca. 5 år.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

European Union, 2012, Bruno Portela
Abonner på vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på europæisk politik og hele verdenssituationen

* obligatorisk

Tænketanken EUROPA bruger ovenstående oplysninger til at sende dig vores nyhedsbrev og invitationer til arrangementer. Vi behandler dine oplystninger, indtil du tilbagekalder dit samtykke.