Direktør Lykke Friis modtager tysk orden

Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier har tildelt Direktør i Tænketanken EUROPA , Lykke Friis, ”Verdienstkreuz 1. Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland“.

Ordenen er ækvivalent med Dannebrogordenens Ridderkors af 1. grad. Ordenen blev overrakt af Tysklands ambassadør Pascal Hector onsdag den 20. marts 2024. I anledning af ordensoverrækkelsen udtaler ambassadør Pascal Hector:

”Forholdet mellem vores lande, og mellem danskere og tyskere, er i dag præget af gensidig tillid, af forståelse og venskab. Det kan vi ikke mindst takke de mange mennesker for, som yder en særlig indsats for de dansk-tyske forbindelser. Blandt disse indtager Lykke Friis en fremtrædende rolle. Som altid vidende og velforberedt ekspert i medierne, som moderator eller deltager i talrige debatter og
gennem sit mangfoldige forfatterskab: Få mennesker har præget danskernes viden om Tyskland som Lykke Friis. Med et stort europæisk hjerte har hun i mere end to årtier brugt sin dybe faglighed, et enestående talent for formidling og sproglig snilde for at forklaret naboen i syd. Hendes ihærdige indsats for det tyske sprog i Danmark og danskernes fremmedsprogkundskaber skal selvfølgelig også fremhæves.”


Lykke Friis er Ph.D i statskundskab og bl.a. fhv. minister, fhv. prorektor for Københavns Universitet og har været Tyskandskorrespondent for Berlingske, før hun i 2019 blev direktør for Tænketanken Europa.

I 2009 fik hun tildelt Verdienstkreuz am Bande. Bundesverdienstkreuz er Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden, som tildeles af
forbundspræsidenten i anerkendelse af fremragende politiske, økonomiske, sociale og intellektuelle præstationer. Den er Tysklands eneste orden af denne type og således landets højeste udmærkelse
som uddeles i otte grader.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

European Union, 2012, Bruno Portela
Abonner på vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på europæisk politik og hele verdenssituationen

* obligatorisk

Tænketanken EUROPA bruger ovenstående oplysninger til at sende dig vores nyhedsbrev og invitationer til arrangementer. Vi behandler dine oplystninger, indtil du tilbagekalder dit samtykke.