Tema

Retsforbeholdet

Analyser og notater om Danmarks retsforbehold i EU

Resume Danskerne skal til stemmeurnerne torsdag d. 3. december 2015 og tage stilling til, om det danske retsforbehold skal omdannes til en tilvalgsordning.

Tænketanken EUROPA har beskæftiget sig indgående med retsforbeholdet og flere gange anbefalet, at der gennemføres en folkeafstemning. Retsforbeholdet truer med at sende Danmark ud af det vigtige Europol-samarbejde og forhindrer Danmark i at samarbejde og sikre bedre retssikkerhed for danske borgere og virksomheder. Meningsmålinger har gennem længere tid vist, at befolkningen er klar til at afskaffe retsforbeholdet og erstatte det med en såkaldt tilvalgsordning.

Herunder finder du Tænketanken EUROPAs notater og analyser om retsforbeholdet. Vi har inddelt dem i forskellige områder. Frem til folkeafstemningen vil vi fortsætte med at analysere konsekvenserne af det danske forbehold og mulighederne for at blive et del af det retspolitiske samarbejde i Europa. Vi har desuden udgivet en avis om folkeafstemningen. Download hele avisen her.

På baggrund af det omfattende analysearbejde, som vi i løbet af det sidste år har gennemført om folkeafstemningen, anbefaler Tænketænken EUROPA at stemme ja til tilvalgsordningen d. 3. december.

Har du spørgsmål eller ønsker du at komme i kontakt med vores eksperter på området, så er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Malte Kjems på mkj@thinkeuropa.dk eller telefon 2339 5657.

Læs mere om de enkelte områder i afstemningen her:

Det skal vi stemme om

Europol

Strafferet

Virksomheder, forbrugere og familier

Spørgsmålet om suverænitet

Schengen

Asyl- og indvandring

Tænketanken EUROPAs arrangementer om afstemningen

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.