Fokus

Patentreformen

Danmark er et af de mest patentaktive lande i verden, og de danske patentvirksomheder står for over en tredjedel af den danske eksport. Derfor får den europæiske patentreform stor betydning for Danmark og danske virksomheder. Frem til valget d. 25. maj sætter vi fokus på patentreformen og afstemningen om en fælles europæisk patentdomstol.

Her på siden samler vi vores notater, analyser og brief om forskellige aspekter af patentreformen. Du kan også følge med på Twitter, hvor vi løbende debatterer fordele og ulemper ved et fælles patent.

Samlet rapport: Nye danske muligheder med fælles patent

Vi har samlet vores notater og briefs i en samlet rapport. Rapporten viser, at der er flere fordele end ulemper, ved at Danmark siger ja til en fælles patentreform. Læs mere og download hele rapporten.

Notat: Patentdomstolen kan styrke Danmark i patentkapløbet

Et ja til den fælles patentdomstol vil skabe et fælles europæisk marked for patenter, der gør det nemmere og billigere for danske virksomheder at søge og forsvare patenter. Det er hovedkonklusionen på Tænketanken EUROPA's notat om patentreformen. Læs mere og download notatet.

Brief: Patentreform vil sikre Europa bedre mod patenttrolde

Flere væsentlige forskelle i det amerikanske og europæiske system betyder, at patenttrolde ikke vil trives i Europa i samme omfang som i USA, hvis vi stemmer ja til patentreformen. Der er dog grund til at være opmærksom på, at en ny domstol udvikler "tunnelsyn". Læs mere og download breifet her.

Brief: Softwaremyte i patentafstemning holder ikke

I dag er der uenighed om, hvordan ”software” skal defineres, og grænsen for, hvad der godkendes som patenter, er ikke entydig. Det medfører en betydelig usikkerhed om den nuværende retstilstand i Europa. Denne usikkerhed vil en kommende europæiske patentdomstol kunne bidrage til at mindske. Læs mere og download briefet her.

Mythbuster: Fakta om det fælles patent

Debatten om patentdomstolen og en europæisk patentreform er præget af en række myter om betydningen og konsekvenserne af et dansk ja. Vi har samlet nogle af de tvivlsomme påstande, som har været fremme i debatten – og giver her svar på tiltale.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

<
RELATERET INDHOLD
>

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.