I medierne

Tænketanken EUROPA
Nygade 4, 4. th.
1164 København K
+45 33 13 07 30
23. januar - 2019

I en ny måling, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for Tænketanken Europa, står både Socialdemokratiet og Venstre til fremgang ved EU-valget. 

23. januar - 2019

 Hvor stor opbakning er der til det danske forsvarsforbehold? Det afhænger helt af, hvordan vælgerne bliver spurgt, viser en ny undersøgelse fra Tænketanken Europa. 

19. januar - 2019

Halvdelen af danskerne mener, at Danmark bør gå med i en EU-hær. Det er højst overraskende, for tidligere har der været massivt flertal imod, påpeger ekspert. Folk har forstået, at vi lever i usikre tider, mener forsvarministeren.

19. januar - 2019

Sagen er, at Den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet, som Eickhout er nyvalgt spidskandidat for, allerede under finanskrisen i 2009 talte stærkt for en Green Deal, dvs. en samfundskontrakt om at sætte ind mod den dobbelte økonomiske og klimamæssige krise via et stort, grønt investeringsprogram, der kunne skabe arbejdspladser til de arbejdsløse i Europa ved at omstille til et klimavenligt energisystem.

19. januar - 2019

Mette Frederiksen fremhævede i en tale forleden nødvendigheden af EU-samarbejdet. Det er glædeligt, selv om det socialdemokratiske engagement i kampen for bl.a. miljø og mere social retfærdighed i EU lader noget tilbage at ønske.

18. januar - 2019

En afgørelse fra EU-domstolen bør få os til at gentænke, hvordan vi får mest muligt ud af de offentlig-private samarbejder i EU. Kronikken er skrevet af Hans Martens, seniorrådgiver, Tænketanken Europa

17. januar - 2019

Ja til digital skat, ja til fælles selskabsskat og krav om en ny solidaritetspagt. Sådan lyder Mette Frederiksens opskrift på et socialdemokratisk Europa. Hun sender også nye signaler om både bankunion og EU-forbehold.

15. januar - 2019

Det vil "klæde Danmark" at komme af med forsvarsforbeholdet, fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der ikke vil sætte nogen udløbsdato på forbeholdet. 

14. januar - 2019

- Jeg og alle mine kolleger vil gøre det yderste for at undgå, at det her ender i den katastrofe, som et "hard brexit" vil være, siger Løkke, der mandag deltager i en konference hos Tænketanken Europa.

14. januar - 2019

Hvis EU-landene ikke kan blive enige om en hårdere beskatning af tech-selskaber som Google og Facebook, så bør Danmark gå enegang sammen med ligesindede lande.

Det mener S-formand Mette Frederiksen, der dermed skærper tonen over for de amerikanske tech-mastodonter.

14. januar - 2019

Hvornår melder DF sig ind i kampen om at forme EU i fremtiden i stedet for at brokke sig og beskrive EU som en mørk og beskidt havn, man bare vil sejle væk fra? - Skrevet af Tænketanken EUROPA's direktør Bjarke Møller.

17. december - 2018

Grænsekontrollen er gennemført ved at omprioritere politiets ressourcer, og det har fået mærkbart konsekvenser for borgerne. Resultatet er et stort fald i sigtelsesprocenten for grov kriminalitet, hærværk og tyveri, mens politiets responstider er steget. Spørgsmålet er, om prisen for grænsekontrol er pengene værd. Skrevet af Tænketanken Europas forskningschef Catharina Sørensen. 

12. december - 2018

Man skal ikke undervurdere, hvor meget for eksempel briterne er blevet bundet sammen med de øvrige EUlande gennem 45 års medlemskab. Skriver Poul Skytte Christorffersen.
 

11. december - 2018

Vi har voldsomt travlt, hvis Danmark skal opnå en parallelaftale, mener Catharina Sørensen.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og få analyser, notater og invitationer til events før alle andre.